Maso
Komentáře
Přehled komentářů
Kuřecí křidélka podle strávníků a chuti,
jogurt bílý-1velký (500gr.)
kari koření-2 lžíce
paprika sladká -2 lžíce
olej rostlinný -1 lžíce
sůl.
Křidélka naložíme do směsi a necháme 24 hod. odležet v chladu.
Pak pečeme,nebo grilujeme.
Katův šleh
(josef,, 25. 11. 2007 18:03)
750 g vepřové kýty 150 g cibule 100 g naložených okurek 100 g sterilovaných kapií (bez nálevu) 100 g kečupu 3 feferonky olej worcester sůl mletý pepř Pracovní postup:
Plátky vepřového masa pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme (orestujeme) skoro do měkka. Přidáme cibuli pokrájenou na kostičky a necháme zesklovatět. Pak vložíme pokrájené okurky a kapie, nadrobno pokrájené feferonky, kečup, několik kapek worcesteru a krátce podusíme (do změknutí masa). Nakonec dochutíme dle chuti.
Příloha: hranolky, krokety, rýže, brambory nebo pečivo.
Kuřecí prsa pod peřinkou
(josef, 25. 11. 2007 17:59)
4 kuřecí prsíčka 1/2 kg drůbeží nebo míchané sekané 4 plátky plátkového sýra 4 plátky šunky 1/2 dcl oleje sůl pepř
Pracovní postup:
Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na olejem vymazaný pekáček. Každou porci přikryjeme plátkem šunky a kopečkem běžně ochucené sekané tak, aby bylo maso zakryté, pokapeme olejem a dáme zapéct do trouby. Před dopečením položíme na každou porci plátek sýra a necháme ho mírně roztavit. Podáváme s bramborovou kaší.
Pradědovo tajemství
(pepa, 25. 11. 2007 17:55)
4 vepřové kotletky bez kostí 1 balení zeleninového leča 1 cibule 8 stroužků česneku 5 lžic oleje 5 lžic rajského protlaku nebo kečupu 1 dcl piva 20 dkg strouhané Nivy / jiný sýr dle chuti /sůl pepř oregáno feferonky 8 topinek
Pracovní postup:
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran. Přendáme na talíř a do výpeku přidáme rajský protlak, zeleninové lečo, drcený česnek a pivo a mírně povaříme asi 3 minuty.
Dochutíme pepřem, solí a oreganem. Maso dáme zpět a necháme prohřát. Na talíř klademe vždy dvě klasicky připravené topinky potřené česnekem a přelijeme je šťávou se zeleninou. Na to položíme porci masa a posypeme hustě strouhanou Nivou. Ozdobíme feferonkou.
kuřecí křidélka v jogurtu
(věrka, 16. 5. 2008 17:50)